Vabilo na predajo glasbil – 20 za 20

23. marec, 2017


Klub ptujskih študentov in znani slovenski bobnar rock banda Elvis Jackson Marko Soršak – Soki v petek, 24. marca, ob 10. uri vabita vse zainteresirane v Osnovno šolo dr. Ljudevita Pivka Ptuj na predajo paketa glasbil učencem šole v sklopu projekta »20 za 20«.

Marko Soršak – Soki je ob svoji 20-letnici bobnarske kariere s pomočjo 20 slovenskih izvajalcev sprva ustvaril dokumentarno-glasbeni DVD 20 za 20, iz katerega se je kmalu zatem zaradi želje, da bi opozarjal na pomembnost kvalitetnega glasbenega izobraževanja med mladimi, rodil projekt »20 za 20«.

Namen projekta »20 za 20« je opremiti vse osnovne šole po Sloveniji z glasbenimi instrumenti in otrokom omogočiti prvi stik z aktivnim ustvarjanjem glasbe v lokalnem okolju. Pri dobrodelnosti so mu doslej podporo izkazali številni donatorji in podporniki, med njimi glasbeniki, športniki, društva, podjetja, posamezniki, dijaki in študenti. Pred kratkim se mu je pridružila tudi Zveza študentskih klubov Slovenije ter številni študentski klubi in društva po državi.

Klub ptujskih študentov se je zato kot pomemben akter na območju UE Ptuj odzval na dobrodelno akcijo in tako paket glasbil podaril šoli, katere učenci prihajajo iz različnih koncev regije – Osnovni šoli dr. Ljudevita Pivka Ptuj. Gre za osnovno šolo s prilagojenim izobraževalnim programom, v katero se vključujejo otroci z lažjo motnjo v duševnem razvoju, za katere pa je pogosto značilno, da so likovno in glasbeno celo bolj nadarjeni od otrok, ki obiskujejo splošne osnovne šole.

Z donacijo želimo spodbuditi tudi druge vidnejše predstavnike regije, da se tudi sami pridružijo projektu »20 za 20« in tako prispevajo h kvalitetnejšemu glasbenemu izobraževanju mladih v okolju.

Prijazno vabljeni!

»Skupaj zmoremo več«
– Klub ptujskih študentov