V sklopu tedna brezplačnih svetovalnic bodo mladi strokovnjaki konec novembra obiskali 30 mest, v katerih bodo obiskovalcem nudili osnovno pomoč pri reševanju vseh vrst prostorskih zagat.
Na CID-ovi spletni strani najdeš aktualno ponudbo njihovih tečajev in delavnic  za leto 2015/16.
Spoštovani, vljudno vabljeni na redni občni zbor Kluba ptujskih študentov, ki bo v soboto, 17. oktobra 2015, ob 13:00 v Domu krajanov Ivan Spolenak – Breg, Zadružni trg 12, 2250 Ptuj.

Mladi iz Turističnega društva Žetale v letošnjem poletju za dva meseca gostijo tri prostovoljce iz Armenije, Španije in Grčije v sklopu evropskega programa Erasmus+, Evropska prostovoljna služba (EVS).

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) je iz medijev izvedela za primer, ko je mentor zaključno delo študentke prodal naročniku in si s tem pridobil materialno korist. Študentka s tem ni bila seznanjena, prav tako pa ni bila upravičena do (deleža) plačila za delo, ki ga je v celoti opravila sama. Ker področje avtorstva del študentov ni sistemsko urejeno, se bojimo, da primer ni osamljen. Prav tako primer kaže na pomanjkljivo urejeno področje »akademskih zaslužkov«, kjer je vrh ledene gore razkrila afera po objavi poročil Supervizorja. Ker se skoraj že vsak dan srečamo z novo obliko akademske nepoštenosti, celo na meji kaznivih dejanj, ŠOS pričakuje sistemske rešitve tudi v visokošolski zakonodaji, oškodovanim študentom pa bo skušala zagotoviti ustrezno pravno pomoč.